Ska jag tatuera mig?

Det råder delade meningar om att pryda sin kropp med konstverk som speglar ens insida. Vissa tvekar inte en sekund innan de präntar favoritcitatet på bröstet eller en förvånansvärt detaljerad varg som ylar mot månen på statuażkuldran. Om du frågar någon med bläck på kroppen om det gör ont att tatuera sig kommer några säga ja och några nej, men de flesta är överens om att det är en speciell smärta som verkligen är värt det.

Har du bestämt dig för att tatuera dig? Då är motivet nästa fråga. Välj något som du inte kommer att ångra ens när du är 70 år gammal. Välj något du stolt kan visa upp. Något som speglar den du är eller dina värderingar. Något som har betydelse för dig. Det kan vara en bit av en låt-text, eller varför inte hela låten? Eller ett foto, en plats eller en mytisk, övernaturlig varelse som du känner samhörighet med. Det är din kropp och du bestämmer.

När du har valt motiv är det dags att hitta en bra tatuerare. Förslagsvis någon som är van vid, och duktig på, liknande motiv som det du själv har valt att pryda din kropp med. Olika tatuerare inriktar sig ofta på olika slags tatueringar och har därför naturligtvis blivit bättre på vissa motiv. I det här fallet är det definitivt värt att betala mer för att få en tatuerare som kan sin sak. Tatueringen kommer som sagt att sitta på din kropp i resten av ditt liv, och då vill man inte ha hackiga linjer eller fula skuggningar.

En liten varning kan vara på sin plats, eftersom många tatuerade människor vittnar om att när de en gång börjat fylla sin kropp med diverse konstverk är det svårt att sluta. Man vill ha fler tatueringar på flera platser på kroppen. Och det är det absolut inget fel med, tvärtom är det många som tycker det är snyggt och intressant med tatueringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *