Färgtrender inom design och inredning

Färger är verkligen något som det går mode i, både när det gäller kläder och framförallt inredning och färgtrender. Många av oss kan säkerligen ganska snabbt namnge några färger som förknippas med specifika årtal som t.ex. 70-talet och 80-talet. Det är fantastiskt spännande och roligt att kika tillbaka på hur det såg ut i våra hem och vilka färger vi älskade då. Har det inte gått tillräckligt många år, så tycker nog de flesta att det var fult för 20 år sedan. Vänta ett årtionde till och du kan vara säker på att färgtrenderna kommer tillbaka igen – vare sig du vill eller ej.

kök i 70-talsstil Rosa 70-tals badrum 80-tals inredning och färger

Färger och trender 50-tal

50-talet är tillräckligt avlägset för att ha blivit riktigt trendigt igen. Färgerna på köksluckorna gick gärna i mjuka pastellfärger som ljusblått, baby-gul och olika ljusgröna nyanser. Något som även kännetecknar köket på 50-talet är höjden på arbetsbänkarna i köket. Mycket lägre än de är idag och riktigt obekväma att laga mat vid, för de flesta av oss iallafall. Abstrakta färgmönster är något som även var stort. Vi har väl alla sett de svartvita golven, i ny regi kan det vara riktigt snyggt att kombinera med modern stil och färg. Material som var vanligt var teak och trä på olika detaljer. Tapeter med stora blomstermönster var väldigt populärt och antingen hatar man eller älskar mönstertapeter. Tapeter är något som har kommit på modet igen och även de med blom-mönster.

Ett 70-tal i brunt och orange

Även för de som ännu inte var födda på 70-talet, tror vi säkert att de flesta vet vilka färger som var storfavoriter. Det tapetserades hejvilt med färger som brunt, grönt, orange och gult. Tapeterna fick gärna vara lite strukturerade som t.ex. sjögräs-tapeter – supertrendigt när det begav sig. Det fanns i stort sett en ryamatta i varje hem och många av golven var täckta med heltäckningsmattor. Även mattorna var färgade och då även gärna de i brunt, grönt och orange. Många skulle nog säga att 70-talets design var brun och ful, men ändå kommer trenderna tillbaka.

Blanda de gamla färgerna och designen med dagens moderna linjer och du får en lite cool tvist på ditt hem.

 kobratelefon

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.