Färggranna Old School tatueringar

Genren Old School tatueringar

Tatueringar har gjorts av människan i tusentals år. Varför vi tatuerar oss kan bero på olika saker. Det finns många olika stilar när det kommer till tatuering. Och en av dom är Old School tattoos. Det är en stil som inte är så gammal och det som utmärker sig för just denna stilen är dom skarpa svarta linjerna och färgerna. I denne genre av tatueringar så är det också dom klassiska motiven som man sätter fokus på. Kompassen är ett sådant motiv och många är dom sjömän som genom tiderna har tatuerat sig med någon form av kompass, kanske i kombination med ett skepp eller en blomma.

Hjärtat är ett annat old school motiv som kommer i många former och storlekar. Det kan vara ett brustet hjärta eller ett med vingar. Hjärtat symboliserar känslor och kärlek. Ett annat klassiskt motiv är ankaret. Det är vanligt att man kombinerar det med ett rep eller en ros. Ankaret står för tro och hopp. Fåglar som svalor och örnar är vanligt i denne genre och även blommor, då speciellt rosen som betyder passion och kärlek.

Old school tattoos har mycket färger.

Tatuering från Carneval Tattoo.

Kända tatuerare inom genren

En känd tatuerare som var en av dom första som tatuerade i denna stil var en man som dom kallade för Sailor Jerry. Han var en före detta sjöman som startade en liten tatueringsstudio i Honolulu. Många sjömän var det som passade på att få en tatuering av honom när dom var där. Detta var under andra världskriget och hans design och speciella stil lever kvar än idag. Stilen han hade med sig från Amerika kombinerade han med det han lärde från japanska tatuerare. Många som tatuerar sig idag väljer en färg och det är ofta svart. Ska man göra en old school tatuering med många färger så var noga med vem du väljer, det är inte alla som mästrar denna teknik.

Här står färgen i centrum

I motiven till old school tatueringar är det färgen som är viktig. Dom vackra klassiska motiven som ibland har så många olika färger i en och samma tatuering är rena konstverk. Det krävs att den som tatuerar vet vad han/hon gör. Utifrån begrepp tagna ifrån tatueringens värld så är dom olika teknikerna många, men det är just denna färgglada och detaljrika tatuering som så många älskar och vill ha. En vacker röd ros eller en blå fågel. Visst, många vill nog ha en liten diskret tatuering på ett finger eller på foten. Men ska du slå till på stortrumman så är det just Old school tatueringar som man kanske ska ta en extra liten titt på.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.